De week van…

HET RAUWE VLEES

auw vlees wordt doorgaans eerst gebakken alvorens het gegeten wordt. 
Als het vlees niet gegeten wordt, zal het uiteindelijk wegrotten. Dat gaat enorm stinken. Jammer.
auw vlees komt meestal van een koe of een varken. De verschillende delen van een beest hebben verschillende namen. Op www.ikonal.net noemen we het gewoon lapjes. Of dood beest.
Al heel vroeg in de geschiedenis begon de mens met het eten van vlees. Maar de vraag die ons nog steeds bezighoudt is: “Hoe groeit knoflook?” Helaas kunnen wij daar deze week geen antwoord op geven omdat het deze week de week van het rauwe vlees is. Daarom zullen deze week dan ook alleen vragen over rauw vlees worden beantwoord.
Tip:
Meeste kans op bestmetting met de E.coli-bacterie: eet broodjes tartaar en filet américain.

BINGO

April is een prima bingomaand. 
Daarom is er nu op Ikonal ook extra aandacht besteedt aan het fenomeen Bingo.
Hoe bejaard moet je zijn om te bingo-en en kun je als veteraan ook meedoen? 
Is het winnen van een pak hagelslag voldoende motivatie om de volgende keer weer mee te doen? 
Mag je ook “Kien” roepen als je bingo hebt? Moet de presentator een spraakgebrek faken als deze vanzichzelf geen aangeboren afwijking heeft? 
Waar huur je een bingo-molen met bijbehorende balletjes en bijbehorende bingo-kaarten? 
Wat is er leuker dan een bingo-avond? 
Moet een bingo altijd plaatsvinden in een dorpshuis cq. wijkcentrum? 
Is winnen bij Bingo ook belangrijker dan meedoen?

JAN DES BOUVIER

In de week van Jan des Bouvier:
Helaas had Jan dit keer geen tijd voor een metamorfose, ook zijn er op deze site geen nuttige of leuke woon en interieurtips te vinden van Jan des Bouvier. Wel antwoord op de vragen: Waarom heeft Jan een voorkeur voor wit? Heeft hij echt vroeger het radioprogramma Candlelight gepresenteerd?
De vragen van lezers aan Jan des Bouvier:
Ik houd niet zo van wit en is wit eigenlijk wel een kleur?

Jan: “We zien het overal om ons heen: de trend ‘minimalisme’ zet door”. Na een drukke, hectische (werk)dag en stressen in de file willen we thuis tot rust komen. We hebben genoeg van alle overbodige ornamenten en kiezen voor een volledig wit interieur dat eenvoud en harmonie uitstraalt. 
Dit kun je bereiken door vooral voor witte elementen te kiezen: 
Tijdloze witte meubelen vormen de basis, zoals een grote, witte robuuste eettafel, een strak wit bankstel 
Enkele goedgekozen witte accessoires of een witte mooie lamp, i.c.m. witte tafeltjes en wit decoratiemateriaal. 
Sobere gordijnen in rustige kleurstellingen zoals bijvoorbeeld wit. Deze elementen maken het geheel fang shuwee verantwoord en bij juiste plaatsing (volgens de fang shuwee wijze) zorgen ze ervoor dat je alle elementen: aarde, vuur, water en lucht makkelijk kunt combineren in je huis. Tevens moet je rekening houden met de diverse negatieve invloeden, die je in je huis kunt aantreffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan negatieve aardstralen. We zien veel ecru en wit en enkele kleuraccenten, zoals een witte plaid, kussens of (voor de echte durf-allen) een witte bank.

DE KURKENTREKKER

Trekt u ook graag een kurkje?

Kur·ken·trek·ker (de ~ (m.))
1 werktuig met een metalen spiraal om flessen enz. te ontkurken
2 gekrulde lok haar

De ingredienten van deze week:

Een kurk (als basismateriaal) 
Een trekker
Een fles
Een vaste hand

Gebruiksaanwijzing:
Lees eerst dit wasvoorschrift.
Neem de fles ter hand, maak een draaibeweging met de klok mee, ontkurk de fles met behulp van de kurkentrekker. Zorg er hierbij wel voor dat er geen restjes kurk achterblijven in de fles.

Hou je wel aan de regels, vooral de kurkentrekkerregel:
De richting van de vector Z (Z=X x Y) is te bepalen met de kurkentrekkerregel. Draai de kurkentrekker via de kortste weg van de X naar de Y vector. Hij beweegt dan in de richting van de Z vector.

Of bovenstaande adviezen, tips en onduidelijkheden ook gelden voor linkshandigen is niet bekend.

HET SPIEGELEI

In de week van het Spiegelei beginnen de randjes al knapperig te worden.

Spiegelei…
het spiegelei; de spiegeleieren


in de pan gebakken ei met hele dooier 
stok met ronde schijf waarmee de hoofdconducteur het sein tot vertrek van zijn trein geeft 
Deze week antwoorden op vragen als: 
Wat was er eerst: De kip of het spiegelei? En waar moet je op letten als je een spiegelei wilt gaan aanschaffen? 
En ook de langverwachte resultaten van het Ei-marktonderzoek. Hierin werden bijvoorbeeld vragen gesteld als: “Hoe houd je een ei tijdens het koken heel?” en “Gaat Nederland massaal voor het Auracanaei?” 
Dat en meer deze week op deze webzijde.

Recepten— 
Omdat niemand eigenlijk zit te wachten op eier-recepten zijn deze week geen recepten te vinden.

DE GRASMAT

In de week van de grasmat zijn op deze site tips te vinden over de grasmat. Natuurlijk ook antwoorden op diepgewortelde vragen en de mogelijkheid om zelf vragen te stellen.

De tuintips van IkOnal:

Ik wil een extra mooie diepgroene en goed te belopen grasmat. Wat moet ik gebruiken?
Er is een nieuw mengsel dat verkocht wordt onder de naam: “Het gras is altijd groener aan de overkant” waarvoor verschillende speciaal ontwikkelde componenten worden gebruikt (uiergras, zweefgras en struikgegras).
Ik wil een onderhoudsarme grasmat waarvan ik mijn kinderen zorgeloos kan laten eten. Wat moet ik gebruiken?
Een grasmat die helemaal opgegeten kan worden bestaat niet. Het aarde gedeelte van de grasmat is namelijk niet eetbaar.
Mijn grasmat (of een deel er van) komt in de schaduw te liggen. Wat moet ik gebruiken?>
In de schaduw van schommels, huisdieren of een muur dient u een speciaal hiervoor geschikt mengsel te gebruiken, “Nieuwe uitzaaiingen”. Dit mengsel vormt de basis van o.a. “Het gras is altijd groener aan de overkant” en “Help uw grasmat de winter door”. En voorkomt dat uw grasmat er dor en verweerd uit komt te zien.

Tuintips van IkOnal:

Ik wil een extra mooie diepgroene en goed te belopen grasmat. Wat moet ik gebruiken?

Er is een nieuw mengsel ontwikkeld onder de naam: “Het gras is altijd groener aan de overkant” waarvoor verschillende speciaal ontwikkelde componenten worden gebruikt (uiergras, zweefgras en struikgegras). Dit heeft geleid tot een relatief langzaam groeiend mengsel, dat sterk van structuur is en weinig vocht behoeft. Niettemin ontstaat er een dichte, fijne gestructureerde grasmat, die twee keer per jaar met een langzaam werkende meststof dient te worden behandeld. Om slijtage te voorkomen is het belangrijk om vooral niet op uw grasmat te lopen. U heeft zo gegarandeerd veel langer plezier van uw grasmat!

Mijn grasmat (of een deel er van) komt in de schaduw te liggen. Wat moet ik gebruiken?

In de schaduw van schommels, huisdieren of een muur dient u een speciaal hiervoor geschikt mengsel te gebruiken, “Nieuwe uitzaaiingen”. Dit mengsel vormt de basis van o.a. “Het gras is altijd groener aan de overkant” en “Help uw grasmat de winter door”. En voorkomt dat uw grasmat er dor en verweerd uit komt te zien.

Ik wil een onderhoudsarme grasmat waarvan ik mijn kinderen zorgeloos kan laten eten. Wat moet ik gebruiken?
Een grasmat die helemaal opgegeten kan worden bestaat niet. Het aarde gedeelte van de grasmat is namelijk niet eetbaar. Om goed bestand te zijn tegen deze intensieve vorm van grasmat ontering moet een mengsel altijd Engels graaigras bevatten.Een dergelijk gazon kan pas na zo’n twee maanden worden bereden, de eetfrequentie ligt wat hoger en vergeet niet het gazon regelmatig te bemesten. Dit levert niet alleen een sterke maar ook elk jaar weer een mooie grasmat op.

Alle artikelen kunt u bij de IkOnal Tuinshop bestellen

DE WEEK VAN DE MINIMA

Ikonal gaat Minimaal…

mi·ni·ma·lij·der 
iem. die van een minimumloon moet leven 
iem. die overal de kantjes van afloopt En dan nu tijd voor een weerbericht: 
Minima rond de 3 graden. Het kan zowel rijst als lintjesregen.

Wordt Mínima eigenlijk wel geil van WimLex ? 
En waarom schrijft iedereen over Mínima en niet over WimLex? WimLex heeft toch veel meer uitstraling? 
Waarom zijn Mínima en WimLex op 2-2-2002 getrouwd en niet nog even tweehondertweeentwintig jaar wachten en het dan echt goed doen. 
Heeft Mínima dezelfde kapper als Bea?

HET BINTJE

De tegenvallende verkoopresultaten van het bintje in het afgelopen winterseizoen hebben ertoe geleid dat het deze week de week van het bintje is. Het bintje is een aardappel die zeer gevoelig is voor ziektes.

De vraag die verschillende lezers gesteld hebben aan het IRT is of aardappels nou echt van die dikmakers zijn. Daar kunnen wij kort en bondig antwoord op geven: De aardappel heeft wel een hoog zetmeelgehalte, maar het zetmeel in de aardappel is een koolhydraat van het trage type dat slechts langzaam door het lichaam wordt opgezogen. Deze traagverteerbare koolhydraten leveren ons de nodige energie voor onze dagelijkse inspanningen. Echt dik wordt je er niet van. Daarvoor zul je toch de vette jus rijkelijk moeten laten vloeien.

Bereidingstips van aardappels zoals het bintje:
Aardappelen zijn niet geschikt om rauw te eten. Je kan de aardappelen eerst schillen en dan koken, maar je kan ze ook in de schil koken. Serveren met vetter jus. 
Groene plekken wegsnijden. Deze ontstaan door blootstelbrng aan brcht en bevatten solanine wat bij inname van hoge doseringen tot vergiftigingsverschijnselen kan leiden. 
Snij ook de blauwe plekken weg. Dit zijn stootplekken. Ze worden bij het koken bruin-zwart en dat is niet zo aantrekkelijk. Met een goeie schep jus zie je er niks meer van.
Snij niet in je vingers want dan moet je vervolgens ook nog eens de rode plekken van de aardappel wegsnijden en dan hou je helemaal niets meer over. Ja behalve ontzettend veel honger natuurlijk! 
Rimpelige, oude aardappelen moet je een tijdje in koud water leggen. Daarna bovenstaande bereidingstips opvolgen.

Bewaartips voor bintjes en soortgenoten:
Bewaar aardappelen op een frisse en donkere plaats zoals de kelder (nou ja fris…). Je kunt aardappelen ook met een doek bedekken als je kelder niet echt een frisse plaats is. 
Zorg dat ze voldoende lucht krijgen. Bedek aardappelen nooit met een doek. 
Behandel de aardappelen voorzichtig. Als ze ruw op de grond of in een emmer gegooid worden, krijgen ze blauwe plekken. En dat doet zeer, dat weet je!

DE ROLLATOR

In de week van de Rollator geen antwoorden op vragen als: 
Waarom heet de rollator eigenlijk rollator? 
Uit onderzoek is gebleken dat er in Nederland naar schatting 300.000 rollators rondrijden, dit betekent dat er 300.000 mensen het gevaar lopen om een ongeluk met deze rollator te veroorzaken vanwege verkeerd rollator gebruik. 
Daarom heeft IkOnal ook na het daverende succes van de cursus “Trapleuning glijden voor bejaarden” de cursus: “Leven en laten leven met de Rollator” opgezet. 
In deze cursus leert men de knijptechnieken en het doorrollen na het remmen met de rollator. Na het succesvol afronden van deze cursus krijgt elke deelnemer een officieel rollator rijbewijs. De cursus bestaat uit 10 minuten theorie en 5 minuten praktijk. 
* Deze lessen zijn geheel gratis als u een nieuwe “Full Suspension” IkOnal rollator aanschaft in de IkOnal-tuinshop..

JEZUS!

God schiep de muis en zag dat het klikte. 
Helaas had God dit keer geen tijd voor een bezoekje, maar wel zijn op deze site leuke wetenswaardig heden te vinden over zijn zoon: Jezus
Wat zit zijn haar leuk! Was er in zijn tijd ook al een chronisch gebrek aan anti-klit sjampoo?
Waar komt Jezus nu echt vandaan ?
Waarom heeft Jezus eigenlijk meestal een jurk aan, en wat is dat ronde ding rond zijn hoofd??
Heeft Jezus echt vroeger met een kruis rondgelopen?
Antwoorden op deze vragen en meer kun je hieronder verwachten (kun je ook niet doen).

Jezus het bastaard kind van God en Maria (hoe heeft die God het um toch geflikt) wordt door vele aanbeden en gevreesd. Hij heeft voor onze zonden zijn leven gegeven en is de enige die echt is opgestaan uit de dood.

02: Johannes:12:03 Maria dan, genomen hebbende een pond zalf van onvervalsten, zeer kostelijken nardus, heeft de voeten van Jezus gezalfd, en met haar haren Zijn voeten afgedroogd; en het huis werd vervuld van den reuk der zalf.